over mij gedragstherapie katten

Preventieadvies

Een preventieadvies is bedoeld om gedragsproblemen te voorkomen en het welzijn van je kat te bevorderen. De onderwerpen waarvoor je een afspraak kunt maken voor een preventieadvies zijn:

  • Introductie van een nieuwe kat of hond: Hierbij is het belangrijk om een goede match te maken en de nieuwe huisgenoot voorzichtig te introduceren. Je krijgt tips en advies over hoe je dit het beste kunt doen.
  • Een kat-vriendelijke inrichting: Hierbij krijg je tips en advies over hoe je je woning het beste kunt inrichten om tegemoet te komen aan de natuurlijke behoeften van je kat.
  • Spelen met je kat: Weet je niet goed hoe je het beste kunt spelen met je kat, is je kat te dik of wil je het spelgedrag van je kitten in goede banen leiden? In dit preventie adviesconsult krijgt u speeltips en adviezen over welk speelgoed het meest geschikt is voor uw kat.
  • Kind & kat: De komst van een kind is een ingrijpende verandering voor een kat. In dit consult krijg je advies over hoe je je kat het beste kunt voorbereiden op de komst van een baby. Ook is het mogelijk om advies te krijgen over hoe je een kind het beste kunt leren met de kat om te gaan.
  • Een stressvrij dierenartsbezoek: Dit preventieadvies is bedoeld om te voorkomen dat je kat bang wordt voor de dierenarts en niet meer vervoerd kan worden in zijn mandje. Je krijgt tips hoe je het vervoer in het mandje aangenaam kan maken en hoe je het dierenartsbezoek zo stressvrij mogelijk kan laten verlopen.

Werkwijze en kosten

Het preventieadvies bestaat uit een huisbezoek van een uur waarin je direct een praktisch advies op maat krijgt en je je vragen kunt bespreken. ​De kosten van een preventieadvies bedragen €75,00 (Incl. BTW), excl. reiskosten (deze worden van tevoren besproken). ​​​