Kattenoppas

Wanneer jij na een jaar hard werken toe bent aan je welverdiende vakantie, wil je natuurlijk graag dat je kat goed verzorgd achterblijft. Natuurlijk is er de mogelijkheid om je kat naar een pension of dierenhotel te brengen gedurende de periode dat jij met een cocktail aan het strand ligt. Maar omdat katten zich erg hechten aan hun eigen vertrouwde omgeving kan zo’n verblijf je kat onbedoeld veel stress en spanning bezorgen.

Je huisgenootje heeft dan ook veel liever dat het lekker in zijn/haar eigen mandje mag blijven en dat jij op zoek gaat naar goed vervangend poezenpersoneel dat tijdens jouw afwezigheid al jouw taken overneemt. Op tijd vers eten en drinken geven, zorgen voor een schone kattenbak en natuurlijk de nodige spel- en knuffelsessies. Om je de mogelijkheid te bieden je kat tevreden en goed verzorgd achter te laten laat ik mij daarom graag inhuren als tijdelijk poezenpersoneel. Zo kunnen jij en je kat onbezorgd van de vakantie genieten.

Werkwijze

Eerst maken we een afspraak voor een intakegesprek bij jou thuis. Tijdens dit gesprek bespreken we de wensen en bijzonderheden en maak ik natuurlijk kennis met de kat(ten). Na afloop van dit gesprek kun je me vast de sleutel geven of we maken een afspraak om de sleutel over te dragen.
Tijdens je afwezigheid verzorg ik het volgende voor de kat(ten):

  • Elke dag vers eten en drinken
  • Elke dag vers water
  • Het schoonhouden van de kattenbakken
  • Tijd voor voldoende aandacht, knuffels en/of spel
  • Eventueel het toedienen van medicatie
  • Het opruimen van eventuele ongelukjes zoals urine, ontlasting of braaksel

​Wanneer een kat ziek wordt of verwondingen oploopt tijdens je afwezigheid, zal ik met de kat naar de dierenarts gaan. Wanneer dit mogelijk is ga ik naar je eigen dierenarts, als dit niet mogelijk is ga ik met de kat naar mijn dierenarts. Een dierenartsbezoek gebeurt indien mogelijk in overleg, maar in noodgevallen handel ik altijd in het belang van het dier.

Daarnaast verzorg ik indien gewenst ook andere kleine huisdieren zoals knaagdieren, vissen of vogels. Ook kleine huishoudelijke taken worden bijgehouden:

  • Stofzuigen
  • Planten water geven
  • Indien gewenst het aan de weg plaatsen en weer binnen zetten van de container(s).

​Na afloop van de afgesproken oppasperiode houd ik de huissleutel in mijn bezit voor het geval je vertraging oploopt. Na thuiskomst maken we een afspraak voor het terugbrengen van de sleutel.

Wat wordt er van jou verwacht?

Het enige wat ik van jou verwacht is dat je zorgt voor voldoende kattenvoer, kattenbakvulling en (indien van toepassing) medicijnen. Mocht de kat voor je vakantie ziek worden, dan verwacht ik natuurlijk dat je mij hiervan op de hoogte stelt zodat we kunnen bespreken wat de mogelijkheden zijn. Indien noodzakelijk wordt de afspraak in geval van ziekte van de kat geannuleerd.

Kosten

Voor 1 kat per bezoek € 12,00
Voor 2 katten per bezoek € 14,50
Voor 3/4 katten per bezoek € 17,50

Meer katten in overleg. Bij een aaneengesloten periode van 16 dagen of langer ontvangt u 10% korting. Bij verzorging tijdens feestdagen geldt een toeslag van 25%.

Verzorgen kleine huisdieren (knaagdieren, vissen en vogels) € 2,50 per dag

Alle bedragen zijn inclusief BTW en exclusief reiskosten. Binnen een straal van 5 km van Uffelte worden geen reiskosten in rekening gebracht. Daarbuiten bedragen de reiskosten € 0,30 per km.

kattenoppas